Modulo organiseert live webinar ‘Businesscase circulair ambachtscentrum’

‘Businesscase circulair ambachtscentrum’. Dit is de titel van het live webinar dat Modulo Milieustraten op dinsdag 23 juni a.s. organiseert. Michiel van Wickeren, adviseur circulaire economie, belicht vanuit zijn kennis en ervaring de verschillende functies van een circulair ambachtscentrum. Ook vertelt hij wat de keuzes zijn bij een businesscase en gaat hij in op de belangrijkste kosten en baten. De insteek is praktisch. Na het webinar hebben deelnemers een duidelijk beeld van de bepalende factoren en de belangrijkste afwegingen die ten grondslag liggen aan een circulair ambachtscentrum.

Het live webinar is bestemd voor beleidsmedewerkers en beslissers met milieustraten en circulaire ambachtscentra in hun portefeuille of die vanuit hun werk te maken hebben met recycling en secundaire grondstoffen.

Het live webinar vindt plaats op dinsdag 23 juni a.s. van 15.00 tot 16.00 uur. Kijk voor meer informatie op deze pagina. Daar kunt u zich ook inschrijven. Deelname is gratis. Foto: de afvalrobot in het Upcyclecentrum in Almere. Modulo was van het begin af aan bij het project betrokken en tekende onder meer voor de realisatie van deze circulaire milieustraat.

Vraag over businesscase veel gesteld

De milieustraat speelt een cruciale rol in de afvalinzameling. Dat is de afgelopen periode duidelijk geworden nadat iedereen massaal aan het opruimen sloeg en in rijen voor de milieustraat stond om grof huishoudelijk afval in te leveren. De rijksoverheid, gemeenten en afvalinzamelaars staan voor de uitdaging om de functie te herdefiniëren die de milieustraat heeft in de transitie van afval naar grondstof. Door de rol die het circulaire ambachtscentrum hier in kan spelen, staat deze milieustraat van de toekomst volop in de belangstelling, zegt Michiel op basis van zijn praktijkervaringen. ‘Een van de meest gestelde vragen is hoe gemeenten en afvalinzamelaars daarvoor hun businesscase rond krijgen. Dat bleek ook tijdens de workhop die we in februari hebben georganiseerd. Ook in Duitsland tijdens de online workshops kwam het onderwerp elke keer aan de orde. Daarom focussen we met het live webinar nu op de businesscase van een circulair ambachtscentrum.’

Live webinar op 23 juni a.s. inspireert

Modulo heeft de afgelopen periode meerdere gemeenten en inzameldiensten ondersteund bij het onderzoek naar een circulair ambachtscentrum en de financiële haalbaarheid daarvan. De kennis en leerpunten uit deze trajecten delen is belangrijk. Daarmee willen we deelnemers inspireren zodat ze na het webinar gericht aan de slag kunnen om hun businesscase uit te werken, zegt Michiel. ‘Het live webinar over de businesscase circulair ambachtscentrum vormt daarvoor een bron van inspiratie’, blikt hij vooruit. ‘Dit jaar komt er een tweede ronde van de prijsvraag voor het beste idee voor een circulair ambachtscentrum. Tijdens de eerste ronde vielen 10 gemeenten in de prijzen. Die werken nu hun plannen uit. Gemeenten die dit jaar overwegen mee te doen aan de tweede ronde van de prijsvraag komen dan in ieder geval goed beslagen ten ijs.’

Meer weten?

Wilt u meer weten over het live webinar? Kijk voor meer informatie op deze pagina. Daar kunt u zich ook inschrijven. Deelname is gratis.

Wilt u meer weten over onderzoek circulaire ambachtscentra? Lees dan deze interviews:
‘Ontwerpproces circulaire milieustraat De Wolden bood meerdere scenario’s’
‘Snelle tweede route en extra opslag door verhoogde bordes milieustraat Lemmer’
‘Ontwikkeling circulaire milieustraat Nieuwkoop inspirerend en praktisch proces’
‘Haalbaarheidsonderzoek duurzaamheidsplein Leiden schetst heldere scenario’s’

U kunt ook contact opnemen, telefoon: (035) 5885454 of volg het blog Care4Circulair op LinkedInTwitterFacebook of Instagram en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Meer informatie?