Producten milieustraten

Gebruiksgemak voor bezoekers en medewerkers  

Modulo biedt producten voor de inrichting van de milieustraat om de service aan bezoekers te vergroten en om medewerkers te helpen bij het uitvoeren van hun werkzaamheden.
De meeste van onze producten hebben standaard maatvoeringen waardoor de onderdelen makkelijk te monteren, demonteren en uitwisselbaar zijn. Medewerkers kunnen zelf eenvoudig iets vervangen. Dat zorgt voor maximale flexibiliteit, een belangrijk criterium bij de inrichting van een milieustraat.

Producten voor milieustraten

Container beschermplaten

Container beschermplaten onder een container beschermen de ondergrond. Op de platen zijn eindbalken en kunststof zijgeleiders geplaatst. Die zorgen er voor dat de container op de juiste positie op de plaat komt te staan. De eindbalk voorkomt dat de container niet doorschiet en het beton beschadigt. Dit bespaart reparatie- en onderhoudskosten. De container beschermplaten, eindbalken en zijgeleiders zijn voor 100 % gemaakt van kunststof re-granulaat en bij einde levensduur weer om te zetten naar re-granulaat.

Fractieborden

Fractieborden maken het voor bezoekers in een oogopslag duidelijk in welke container welk afval hoort. Een combinatie van de juiste pictogrammen, namen en nummers is daarvoor essentieel. Ook moeten de borden van grote afstand goed te lezen zijn. Het gemakkelijk kunnen aanpassen van de bebording zorgt voor een maximale flexibiliteit.

Valbescherming

Valbescherming op een verhoogd bordes van een milieustraat voorkomt ongelukken. Voor een maximale veiligheid zijn de hoogte en de afstand tussen de spijlen belangrijke aandachtspunten. Ons ontwerp en maatvoering zijn gestandaardiseerd. Daardoor is het hekwerk makkelijk te (de)monteren, altijd opnieuw te gebruiken en uitwisselbaar. Dit is kostenefficiënt.

Vuilkleppen

Vuilkleppen voorkomen dat bij het inwerpen afval tussen het bordes en de container valt. De kleppen kunnen met een losse hendel afzonderlijk van elkaar worden bediend. Ze zijn gemaakt van dubbel gewapend rubber, gemonteerd in een verzinkt stalen frame. Dat wordt bevestigd aan het U-element. Door het toepassen van vuilkleppen blijft de milieustraat netjes en hoeft er minder te worden geveegd wat arbeidsuren scheelt.

Gordingen

Kunststof gordingen voorkomen dat de lange zijde van de container bij het neerzetten tegen het bordes aan komt. De gordingen zijn gemaakt van kunststof verpakkingsafval. Ze kunnen op zowel de kopse als de zijkant van de Modulo-elementen worden geplaatst.

Glijbanen

Door een glijbaan te bevestigen aan het hek rond de container kunnen fracties gemakkelijker in een container worden gestort en het zorgt ervoor dat er geen vuil tussen het bordes en de container valt. De glijbaan doet wat het zegt: bezoekers die de glijbaan gebruiken als ze groenafval, puin of grond komen storten, kunnen dat met minder moeite in de container laten ‘glijden.’ Hiermee wordt de service aan de bezoekers verbeterd.

Overkapping

Een overkapping boven een bordes zorgt er voor dat medewerkers droog staan en biedt ze bij zonnig weer schaduw als ze bezoekers adviseren over het inleveren van hun afval en grondstoffen. De overkapping zorgt op meerdere manieren voor vermindering van het energieverbruik. Zo is de zijkant van het dak lichtdoorlatend waardoor er onder de overkapping geen onnodige extra verlichting hoeft te worden geplaatst en het energieverbruik lager is. De zonnepanelen op het dak wekken de elektriciteit op voor de hele milieustraat waardoor die energieneutraal is.