Circulair

Circulair: voldoen aan hoogste standaarden

Alle milieustraten en KCA-depots van Modulo zijn circulair ontworpen; slim, met een lagere ecologische voetafdruk en met het oog op de toekomst. Ze voldoen aan de circulaire ontwerpstrategieën zoals die uit de Leidraad Circulair Ontwerpen van Platform CB’23.

Bouw met modulaire U-elementen
Modulo milieustraten zijn circulair door de bouw met modulaire prefab U-elementen van ecogranulaat. Deze gaan meer dan 100 jaar mee en kunnen dus talloze keren worden hergebruikt.

Inruilgarantie U-elementen
Door de modulaire bouw kan het bordes eenvoudig worden aangepast, uitgebreid, verplaatst of ingeruild. Modulo biedt hiervoor een inruilgarantie op nieuw gebouwde milieustraten. U-elementen die overblijven bij een aanpassing komen in de Re-use elementenpool waar gemeenten, afvalinzamelaars of overige bedrijven weer uit kunnen putten. Door dit één-op-één hergebruik dragen onze milieustraten direct bij aan uw circulaire doelen.

Madaster Materialenpaspoort en circulariteitscore
De milieustraten krijgen een Madaster Materialenpaspoort dat de toegepaste materialen registreert en de circulariteitscore berekent. De circulariteitscore van een Modulo-bordes is gemiddeld 90 procent. Ter vergelijking: bij traditionele bouw is dit zo’n 15 procent. De hoge score komt door de geheel herbruikbare elementen, lange levensduur en een minimaal gebruik van primaire grondstoffen bij de productie van de prefab betonelementen.

Meer informatie?

Partner van

Overige kenmerken van de Modulo-methode

Modulair

We bouwen onze milieustraten met prefab betonnen U-elementen. Daardoor kunnen deze altijd worden aangepast en hergebruikt.

Snel & betaalbaar

Het ontwerp- en bouwproces is gestandaardiseerd en alle kennis is in eigen huis. Hierdoor werken we kostenefficiënt en kunnen we snel bouwen.