Prefab modulaire milieustraten

Flexibel, snel en betaalbaar

Bij Modulo bouwen we circulaire, modulaire milieustraten volgens ons eigen concept. Een prefab oplossing met verhoogde bordessen, opgebouwd uit gestandaardiseerde betonnen U-elementen. Door de modulaire manier van bouwen kan de milieustraat altijd worden aangepast, verplaatst of hergebruikt. Zelfs inruil behoort tot de mogelijkheden. Dat betekent voor u maximale flexibiliteit en een flinke besparing op de investering of eventuele demontage.

Efficiënt ruimtegebruik
De U-elementen zorgen er voor dat er grote ruimten onder het bordes beschikbaar komen voor dubbel grondgebruik. Die extra vierkante meters kunnen worden gebruikt voor uiteenlopende toepassingen, zoals een inzamelpunt voor herbruikbare goederen, (upcycle en reparatie) werkplaats, educatieruimte, opslag van materieel, voertuigstalling, het KCA-depot etc. Een Modulo-milieustraat is dus uiterst compact en efficiënt in ruimte. Hierdoor zijn ook minder bijgebouwen nodig, wat weer gunstig is voor de investering.

Maximale flexibiliteit
Is er een aanpassing of uitbreiding van uw milieustraat nodig, dan biedt de modulaire manier van bouwen een groot voordeel. De Modulo-milieustraat kan zelfs in korte tijd helemaal worden gedemonteerd en elders weer worden opgebouwd. Zonder sloop en met behoud van alle materialen. De betonnen U-elementen gaan ruim 100 jaar mee en kunnen daardoor vele keren opnieuw worden gebruikt.

Milieuvriendelijke inruilgarantie
Bij Modulo durven we zelfs inruilgarantie te geven op de door ons gebouwde milieustraten. Als een milieustraat in de toekomst moet worden aangepast kunnen de overbodige U-elementen worden ingeruild. Die komen in een Re-use elementenpool waar anderen weer uit kunnen putten. Hiermee levert de inruilgarantie een substantieel investeringsvoordeel op en maximale flexibiliteit voor de toekomst. Ook draagt dit één-op-één hergebruik bij aan de circulaire (bouw)doelstellingen en CO2-reductie.

Alle voordelen van de circulaire Modulo-milieustraat

Modulair dus maximale flexibiliteit naar de toekomst.

Aanpasbaar, verplaatsbaar en herbruikbaar.

Betonelementen uit secundaire grondstoffen (ecogranulaat).

Minder investeringen door dubbel oppervlaktegebruik en compacte bouwwijze.

Tot 70% kostenbesparing t.o.v. andere oplossingen

Inruilgarantie op de U-elementen.

Circulariteitsscore van circa 90% (bij traditionele bouw circa 15%).

Korte realisatietijd en weinig grondverzet door snelle bouwwijze.

Lage druklast naar ondergrond, minder civiele kosten.

Voldoet aan voorwaarden voor maximaal circulaire uitvraag (gemeenten).

Projecten en inspiratie

Project

Nieuwkoop: 600 m2 extra onder verhoogde bordes

Project

Paderborn (DE): snel en toekomstbestendig gebouwd

Blog

Extra oppervlak onder bordes biedt nog meer ruimte voor circulariteit