‘Gewoon doen!’ thema Gemeentelijk Grondstoffencongres

‘Gewoon doen!’. Dat is het thema van het Gemeentelijk Grondstoffencongres dat de NVRD en VNG dit jaar op 28 maart a.s. organiseren. Het VANG-beleid is in veel gemeenten vastgesteld en de doelen zijn helder, aldus de organisaties. ‘Het is nu zaak om dit echt te gaan uitvoeren. Een ‘hands on-mentaliteit’ vraagt onder meer om kennis over het effectief bereiken van inwoners, inzet van middelen en het delen van praktijkvoorbeelden. Het Gemeentelijk Grondstoffencongres is de aangewezen plek om inspiratie en informatie op te doen over al deze onderwerpen’, aldus de NVRD en VNG op de website van het congres.

Zicht op herkomst dagelijkse producten

Wethouder Lot van Hooijdonk geeft op 28 maart de aftrap voor het grondstoffencongres. Ze heeft als wethouder van de gemeente Utrecht onder meer energie en groen in haar portefeuille. Ook is ze voorzitter van de commissie Energie, Klimaat en Milieu van VNG. Daarna is het podium voor kunstenaar en ontwerper Christien Meindertsma. Ze doet onderzoek naar het gebruik, levensduur en grondstoffen van (consumptie)producten. Daarbij streeft Meindertsma naar een optimaal inzicht in de herkomst van dagelijkse producten. Juist omdat consumenten door de industriële productieprocessen en globalisering zich daar niet meer altijd bewust van zijn. Haar werk werd onder meer tentoongesteld in Londen, New York en het Zuiderzeemuseum. Het middagprogramma is ingeruimd voor meerdere deelsessies. Congresdeelnemers hebben de keuze uit een gevarieerd aanbod. Zo komen onder meer de diftar-paradox van VANG en nieuwe aandacht voor GFT-afval aan bod. Maar ook bijplaatsingen, de laatste stand van zaken van het verpakkingenbeleid, duurzaam wagenparkbeheer en privacy in de afvalpraktijk. Het grondstoffencongres vindt plaats in De Fabrique in Utrecht. Inschrijving kan via deze link.

Christien Meindertsma zittend op haar FLAX Chair waarmee ze de
Dutch Design Award 2016 won.

Meer weten?

Kijk dan op de website van het gemeentelijk grondstoffencongres of volg het blog Care4Circulair op LinkedInTwitterFacebook of Instagram en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Meer informatie?