Onderhoudsarm KCA-depot flexibel en snel bouwen

O

nderhoudsarm en veiliger door de betonnen muren. Dat zijn twee van de voordelen van de depots voor klein chemisch afval die Modulo Milieustraten bouwt met prefab elementen van circulair beton. En we kunnen snel bouwen, zegt projectleider Sander Ott van het bedrijf. ‘Een KCA kan met zeven weken staan. Modulo is mede door die snelle bouwtijd onderscheidend. Bovendien bouwen we altijd flexibel waardoor een KCA makkelijk kan worden verplaatst. Met als ander belangrijk winstpunt dat de investering z’n waarde niet verliest.’

>> Foto: één van de acht KCA-depots die Modulo bouwde voor de Zeeuwse Reinigingsdienst.

KCA staat in zeven weken

‘We worden meestal door gemeenten ingeschakeld als een KCA bij een controle is afgekeurd’, vertelt Sander. ‘Die zijn vaak gemaakt van staal en hebben een gemiddelde levensduur van 10 jaar. Die van beton gaan aanzienlijk langer mee. Gemiddeld 30 jaar. Na een afkeuring is er vaak haast geboden. Daarom hebben we een logistieke methode ontwikkeld waardoor een nieuw betonnen KCA-depot met zeven weken kan staan en ook in gebruik is. Voor de voorbereiding zijn vijf weken nodig. Die tijd zit ‘m onder meer in de engineering en het voorbereiden van het werk. Het bouwen duur korter, niet meer dan twee weken. Dat heeft een groot voordeel: eventuele overlast op een milieustraat tijdens de bouw wordt tot een minimale periode beperkt. We werken met een uniform systeem dat we in overleg met gemeente afstemmen op de specifieke situatie. Inclusief advies over bijvoorbeeld veiligheid, de fracties, en de aan- en  afvoerstromen. We hebben daarvoor niet alleen de kennis, maar ook een jarenlange ervaring. Dat is onze kracht. Daardoor staat er een KCA die aan alle wensen en wettelijke eisen voldoet terwijl we nog steeds in korte tijd hebben gebouwd.’

Meer weten?

Wilt u meer weten over KCA-depots? Kijk dan op de website van Modulo Milieustraten. Of volg ons op LinkedIn, Twitter, Facebook of Instagram en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

 

Meer informatie?