Duurzaamheidscentrum Avalex bruisend middelpunt van afvalinzameling

Een ontwerp en het projectmanagement voor de eventuele totstandkoming van het Duurzaamheidscentrum van Avalex. Die opdracht voerde Modulo Milieustraten uit in opdracht van de afvalinzamelaar voor de regio Noordorp. Modulo heeft zorg gedragen voor de projectleiding, projectbeheersing en aansturing van externe deskundigen. Daarnaast heeft Modulo het ontwerp van het Duurzaamheidscentrum gemaakt waarbij rekening gehouden is met de optimale routing, de gewenste scheidingsresultaten en een hoog serviceniveau voor de bezoekers.

Milieustraat van de toekomst

Het Duurzaamheidscentrum is het brengstation van de toekomst met een vanzelfsprekende plaats in de samenleving. Waar inwoners uit de regio graag naar toe gaan, waar zij geïnspireerd worden om er op een duurzame wijze om te gaan met grondstoffen, goederen en met elkaar. Zij weten dat er op een verantwoorde wijze wordt omgegaan met hun afgedankte goederen en met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Circulaire economie komt tot leven

Samen met Avalex heeft Modulo de visie en inhoudelijke invulling van het Duurzaamheidscentrum bepaald, uitgewerkt in activiteiten en verwerkt in het ontwerp. Het Duurzaamheidscentrum moet ervaren worden als een prettige en bruisende omgeving. Verschillende facetten van duurzaamheid komen hier samen, of het nou om duurzame energie of om de verwerking van grondstoffen gaat. Windturbines en zonnepanelen maken de locatie zo veel mogelijk energieneutraal, het gebouw is een voorbeeld op het gebied van duurzaamheid. De circulaire economie komt hier daadwerkelijk tot leven.

Meer weten?

Bekijk dan de animatie hieronder. Wilt u weten welke adviesmogelijkheden Modulo u biedt? Kijk dan op de website of in de rubriek Advies. Of neem contact met ons op, telefoon:

Of volg ons op LinkedInTwitterFacebook of Instagram en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

https://www.youtube.com/watch?v=75-aXOXmdo0&t=6s

 

Meer informatie?