Rosmalen: advies herinrichting milieustraat

Het ontwerp voor de herinrichting van de milieustraat in Rosmalen. Dit was een van de vragen van de Afvalstoffendienst ‘s-Hertogenbosch aan Modulo Milieustraten. Tot de advieswerkzaamheden behoorde ook de aanbesteding en projectmanagement. Met als een belangrijke eis van de Afvalstoffendienst het in een korte periode kunnen afronden van dit adviesstraject.

Besparen op onderhouds- en inspectiekosten

Bij de herinrichting van de milieustraat in Rosmalen is er voor gekozen om alle containers gelijkvloers te plaatsen. Tegelijkertijd is het bezoekersverkeer verdeeld in twee gescheiden routes: gratis en betaald. Voor de start van het project zijn alle ontwerpen, onderzoeken en engineeringswerkzaamheden uitgevoerd. Op basis hiervan zijn een voorlopig- en definitief ontwerp gemaakt. De nieuwbouw is aanbesteed op basis van de EMVI-methode, Modulo heeft hiervoor de (werk)omschrijving opgesteld en het proces begeleid. De opdracht werd gegund aan een aannemer in Rosmalen. De milieustraat in Rosmalen is de eerste in Nederland met een onderafdichting met het gecertificeerd Trisoplast. Deze milieuvriendelijk laag is een samenstelling van zand, bentoniet en een polymeer, en heeft een vochtdoorlatendheid van 10″ n m/s. Het grote voordeel hiervan is de kostenbesparing op onderhouds- en inspectiekosten.

Meer weten?

Wilt u weten welke adviesmogelijkheden Modulo u biedt? Kijk dan op de website of in de rubriek Advies. Of neem contact met ons op, telefoon: (035) 5885454.

Of volg ons op LinkedIn, Twitter, Facebook of Instagram en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Meer informatie?