Zaanstad: toekomstbestendig door modulaire prefab bouw

Afvalinzamelaar HVC wil toekomstbestendig bouwen. Daarom kiest zij ervoor om met het Modulo-concept te bouwen. Met de prefab modulaire milieustraat kan snel een milieustraat worden gebouwd. En verbouwd, of zelfs in zijn geheel verplaatst als dat nodig. Een Modulo-milieustraat biedt HVC maximale flexibiliteit. HVC heeft meerdere locaties in beheer, indien een aanpassing gewenst is, kunnen zij dat snel realiseren, eventueel door elementen tussen de locaties te wisselen.

Financiële voordelen
Als de milieustraat moet worden aangepast of verplaatst kunnen de U-elementen waarmee het bordes is gebouwd gemakkelijk worden gedemonteerd en verplaatst. Ook kan eenvoudig worden aangebouwd. Er zijn belangrijke financiële voordelen. Door het 100% hergebruik zijn er geen desinvesteringen. En doordat de betonelementen een lange levensduur hebben en onderhoudsarm zijn, kunnen ze meerdere malen worden hergebruikt. Een Modulo-milieustraat is dus gunstig voor de exploitatiebegroting.

Voldoet aan circulaire visie HVC
HVC heeft ook een circulaire visie. En die voeren zij daadkrachtig ook uit. Een Modulo milieustraat betekent voor hen ook: grondstoffen zo lang mogelijk in de keten houden. In 2010 heeft HVC voor het eerst gekozen voor Modulo, onze eerste modulaire milieustraat is gebouwd in Lelystad. Inmiddels hebben wij meerdere milieustraten voor HVC mogen realiseren.
Modulo was verantwoordelijk voor het gehele traject; het ontwerp, de engineering, vergunningen en realisatie.

Terrein oppervlak: 6.900 m2

Hoogte:
2,25m – 2,60m

Gebruiksruimte onder bordes:
900 m2

Aantal containers aan bordes:
14

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met:

Doke van Niekerk

dvniekerk@modulo-milieustraten.nl

(035) 588 54 54

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met:

 

Doke van Niekerk

dvniekerk@modulo-milieustraten.nl

(035) 588 54 54

Gerelateerde projecten